Referenser för olika städfirmor 

Är referenser för olika städfirmor viktigt? Generellt anses det vara viktigt att kolla upp referenser för många ändamål, så även det här. 

 

Kolla upp vilka som ska jobba för dig 

Om en chef ska anställa någon, oavsett vilket arbete det är, kommer hen i nästan samtliga fall att titta upp referenser om den tänkbara arbetstagaren. Att lämna det åt slumpen är det ingen som vill göra. 

På samma sätt bör man tänka om sin städfirma. Att slumpmässigt välja en firma som ska komma in i sitt hus och städa är inte att rekommendera. I en hel del fall kan det vara enkelt att enbart stirra sig blind på priset. Men blir det billigare om arbetet görs dåligt, eller något i värsta fall försvinner från hemmet? 

Det är inte så vanligt att någon stjäl saker från sina kunder, men det kan förekomma. Just därför bör man se över referenser och andra kommentarer om den aktuella städfirman. Ibland räcker det genom att googla lite snabbt. Kommer det upp flera kommentarer som beskriver att de är mycket missnöjda med städningen är det en bra varning att ta. Samma sak gäller vid referenser. Det går att fråga firman om de har några referenser, eller så letar man själv. Kolla då noggrant och tänk ut några frågor. De kan till exempel handla om allt från pris, timmar, bemötande och själva städningen. 

Det finns samtidigt många saker som är bra att kolla upp innan man ska anlita firman. För de som har anlitat hantverkare vet de också hur viktigt det är med referenser och inte minst certifikat. Det här är något som också kan tillämpas till firmorna som städar. Se över om det finns något som kan kännas lite dåligt. Det är oftast bättre att vara extra kritisk än tvärtom. Även om de flesta företagen har goda avseenden är det du som ska få besök i ditt hem för städning. 

Sammanfattningsvis går det att poängtera innebörden av att så noggrant som möjligt kolla upp referenser för en städfirma. Vare sig det är referenser som företaget själv ger eller några som du på egen hand letar upp. Det här kan vara skillnaden från att bli lurad eller besviken till att hitta en städfirma som du kanske fastnar för i flera år, eller ännu längre. När du kollar upp referensen är det viktigt att se över grundläggande intryck av företaget. Är det seriöst eller inte? Men även om det gör ett bra arbete, eller om det känns direkt som de har ett rykte om att vara slarviga.