glossary.html

Fixa taktvätten i tid

Det är lätt att tänka att taket sköter sig själv. Det ska hålla för väder och vind så varför skulle det finnas behov av att tvätta taket? Regn och vind kan väl sköta om den saken? Riktigt så enkelt är det inte och här kan du läsa mer om varför du borde fixa taktvätten i tid.

Mossa är ett problem

Kanske har du noterat att du har en hel del mossa på ditt tak? Faktum är att det är ett tecken som du bör ta på allvar och göra något åt. Lav, alger och mossa är nämligen växter på taket som binder fukt. När mossan inte avlägsnas stannar fukten på taket och kan leta sig in och ställa till med problem och otrevligheter. Det bästa är om du som husägare inte låter det hela gå så långt att du kan se mossan på taket. Det bästa förhållningssättet är att satsa på förebyggande arbete för att hålla taket i bästa möjliga skick. En taktvätt är en investering som gör att ditt tak håller längre.

Anlita en firma

Ta kontakt med en takvårdsfirma som kan hjälpa dig att avlägsna tillväxt som till exempel mossa och sedan behandla taket med olika sorters medel som både skyddar det och ser till att mossan inte trivs. En professionell firma ser också till att städa upp allt skräp och kan hjälpa dig att hålla ditt tak i utmärkt skick med regelbundet underhåll.