Hur man blir målare i 4 enkla steg!

Måla omSå du vill bli målare? Oavsett om du vill bli nästa Monet eller van Gogh, eller om du bara vill prova på en ny hobby, kan måleri vara en rolig och givande upplevelse. Här är fyra områden som du bör fokusera på om du vill bli målare.

Komposition

En av de viktigaste aspekterna av måleri är kompositionen. Det är hur du arrangerar föremålen i din målning. En bra komposition gör att din målning ser tilltalande ut för ögat. Det finns några saker du kan göra för att se till att din komposition är stark. För det första kan du använda tredjedelsregeln. Det innebär att du delar in din målning i tredjedelar, både horisontellt och vertikalt. Placera sedan de viktiga elementen i din målning längs dessa linjer eller i skärningspunkterna. För det andra, skapa en fokuspunkt. Detta är ett område i målningen som kommer att dra till sig betraktarens uppmärksamhet först. Se till att resten av elementen i din målning stödjer fokuspunkten.

Färgschema

En annan viktig aspekt av måleriet är att välja ett färgschema. Ett färgschema är en grupp av färger som fungerar bra tillsammans. Det finns några olika sätt att välja ett färgschema. Du kan välja färger som ligger bredvid varandra på färghjulet, du kan välja komplementära färger (färger som är motsatta varandra på färghjulet) eller du kan välja analoga färger (färger som ligger bredvid varandra på färghjulet). När du väl har valt ditt färgschema ska du hålla dig till det! Försök att inte lägga till för många färger, eftersom det kommer att få din målning att se lerig ut. Men var inte rädd för att experimentera.

Teckning

Många tror att de måste kunna rita perfekt innan de börjar måla, men det är inte sant – läs mer om målare här! Ja, att kunna teckna kommer att hjälpa dig med dina målningar men det är inte nödvändigt. Måleri handlar om att experimentera och ha roligt! Så oroa dig inte om dina teckningskunskaper inte är perfekta, försök bara! Använd grundläggande former som cirklar och kvadrater till att börja med och bygg sedan ut från det. Vem vet, kanske kommer folk en dag att kalla dig för konstnär!

Penseldrag

Sist men inte minst, penseldrag! Det är så här du applicerar färg på duken eller vilken yta du än använder. Det finns många olika sätt att göra penseldrag, men det finns tre huvudtyper: prickning (prickar), skraffering (tunna linjer) och krysskraffering (linjer som korsar varandra). Experimentera med olika penseldrag och hitta det som fungerar bäst för dig. Kom bara ihåg att ha roligt med det!

Slutsats

Måla kan vara så roligt när man väl har börjat! Och vem vet, kanske kommer folk en dag att kalla dig för konstnär! Kom bara ihåg att fokusera på komposition, färgsättning, teckning och penseldrag så är du på god väg att bli en målare på nolltid. Tack för att du läste och glad målning!