6 tips som kommer effektivisera din flyttstädning

Syftet med en flyttstädning är att städa så noggrant som bara möjligt för att nästa som flyttar in ska få ett skinande rent hem på inflyttningsdagen. En flyttstädning måste utföras väldigt utförligt och noggrant, Man ska städa på alla ställen som man aldrig gjort förut, eller åtminstone inte gör vanligtvis. Under badkaret, bakom spisen och under kyl och frys är utrymmen som under en flyttstädning måste rengöras ordentligt. Om du planerar att flyttstäda efter att du flyttat kan du med hjälp av några enkla tips få gjort jobbet snabbt och effektivt.

  1. Börja städa i ett tidigt skede

För att flyttstädningen ska gå så effektiv som möjligt kan du helt enkelt städa löpande. Det kanske låter tråkigt att börja flyttstäda flera veckor innan flytten, men det underlättar faktiskt processen! Börja med de tuffa momenten redan när du börjar rensa och packa ditt hem, framförallt om det inte gjorts på länge. Rengör ugnen, avkalka badrummet och gör annat som du kanske inte gjort på ett antal år! När det är dags för att flyttstäda på riktigt har du redan gjort några av de jobbigaste momenten och då kanske det räcker att gå över lite lätt en sista vända under dagen för flyttstädningen.

  1. Investera i bra rengöringsprodukter och redskap

Genom att ha grymma redskap och effektiva samt miljövänliga rengöringsprodukter när du ska flyttstäda underlättar du processen. Se över dina medel och redskap i god tid och införskaffa det du behöver i god tid innan flytten. Glöm inte att införskaffa arbetshandskar. diskhandskar, eventuella skyddsglasögon och munskydd.
flyttstäd tillsammans i stockholm

  1. Frosta av kylen och frysen i god tid

Att frosta av kyl och frys tar ett antal timmar, så se till att göra det i god tid. Kom ihåg att vatten kommer rinna ner på golvet så använd handdukar, bunkar eller dylikt som kan fånga upp det.

  1. Lämna kvar viktig belysning

En viktig detalj som är lätt att missa är att lämna kvar viktig belysning i din gamla bostad för när du senare kommer tillbaka och utför flyttstädningen. Du vill kunna se ordentligt när du städar, framförallt på vintern när dagsljuset utifrån är väldigt begränsat. Tänk även på att lämna kvar någon slags stege eller dylikt så du når alla utrymmen.

  1. Börja flyttstäda i källare och förråd

För att effektivisera flyttstädningen kan du börja flyttstäda i utrymmen och rum som du inte använder dagligen. Städa ur dessa utrymmen allt eftersom du packar, så ligger du ett steg före när det är dags för den riktiga flyttstädningen.

  1. Börja städa bostadsrummen i förväg

Eftersom flyttstädningen behöver genomföras ytterst noggrant och man ofta behöver gå över samma ytor flera gånger kan det det vara bra att börja flyttstäda bostadsrummen ett antal dagar innan flytten. Börja med svåråtkomliga utrymmen som fönsterputs i malmö för att underlätta jobbet när du städar ur det sista ur bostaden.